18 november 2019

Ik ben een industriële vaatwasser

Het klinkt een beetje raar om dat van jezelf te zeggen, maar het komt eigenlijk voort uit een gesprek met een klant. 

Hij stelde zich de vraag of het wel loont als je elke week een beetje doet, want, zei hij; het is zoals een gootsteen laten vollopen voor drie vuile tassen, die afwassen en heel de boel moeten opruimen. Dan ben je toch meer tijd kwijt aan opstarten en afronden?

Nee, dus, want ik werk zoals een industriële vaatwasser. Die wordt bij het begin van de shift in werking gezet en draait de hele dag op volle speed en full continue, totdat het water ververst moet worden. De koffie- of middagpauze dus.

Omgekeerd is eerder waar. Als je je administratie een hele maand laat liggen, dan vergeet je veel, je mist veel, je moet dingen uitzoeken die je al uitgezocht had, maar waarvan je de huidige status niet meer kent, etc...

Wekelijkse verwerking moet echt het minimum zijn, maar beter is nog een spreiding doorheen de week in vaste blokken.
Zo voorkom je een gootsteen die uitpuilt terwijl je kasten intussen zo goed als leeg zijn.

Laat het mij weten als jouw administratieve afwas dringend door de industriële machine moet. Ik leg er graag een werkblok voor vast.


Wat kan ik nog voor jou doen?Durf te zeggen wat er niet loopt

Ik lanceerde een vraag om anoniem het achterste van je tong te laten zien. Eerlijk en concreet.

Geen zomer zonder schatkist

Kijk om je heen, luister naar wat er is, ontdek en laat je verrassen. Elk hoekje bevat schatten waaruit je kan leren. Voor jezelf als ondernemer en voor je bedrijf. Laat ze niet aan jou voorbij gaan.

Medewerkers kunnen meer dan muntblaadjes plukken

Elk tandwieltje in een organisatie is belangrijk. De manier hoe je dit invult en ermee omgaat als bedrijfsleider, is nog belangrijker.

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x