18 november 2019

Ik ben een industriële vaatwasser

Het klinkt een beetje raar om dat van jezelf te zeggen, maar het komt eigenlijk voort uit een gesprek met een klant. 

Hij stelde zich de vraag of het wel loont als je elke week een beetje doet, want, zei hij; het is zoals een gootsteen laten vollopen voor drie vuile tassen, die afwassen en heel de boel moeten opruimen. Dan ben je toch meer tijd kwijt aan opstarten en afronden?

Nee, dus, want ik werk zoals een industriële vaatwasser. Die wordt bij het begin van de shift in werking gezet en draait de hele dag op volle speed en full continue, totdat het water ververst moet worden. De koffie- of middagpauze dus.

Omgekeerd is eerder waar. Als je je administratie een hele maand laat liggen, dan vergeet je veel, je mist veel, je moet dingen uitzoeken die je al uitgezocht had, maar waarvan je de huidige status niet meer kent, etc...

Wekelijkse verwerking moet echt het minimum zijn, maar beter is nog een spreiding doorheen de week in vaste blokken.
Zo voorkom je een gootsteen die uitpuilt terwijl je kasten intussen zo goed als leeg zijn.

Laat het mij weten als jouw administratieve afwas dringend door de industriële machine moet. Ik leg er graag een werkblok voor vast.


Wat kan ik nog voor jou doen?



MIJN TIPS & MUST-DO'S TEGEN DE HECTIEK VAN DE DAG

Over boeken, podcasts, nice-to-haves of gewoon dingen die voor mij het verschil maken.

JOUW VERHAAL IS NOG NIET UITVERTELD

Ook al lijkt je bron opgedroogd. Herbronnen en jezelf heruitvinden. Op zich niets nieuws, maar niet altijd zo eenvoudig.

BABBELEN IS NIET HETZELFDE ALS COMMUNICEREN

Veronderstellingen nekken je keer op keer, en toch blijven we het vaak doen. Ik denk dat, vermoed dat, ga ervan uit dat, ... Te veel aannames zonder echt zeker te zijn. En plots gaat het dan fout.

keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x