Gelijk, maar zo verschillend

Ondernemen wordt door iedereen anders aangepakt, hoewel het in se over erg gelijklopende taken gaat waar elk van ons mee in aanraking komt en die we op één of ander moment uit te voeren hebben.

Ik ben dit jaar 15 jaar ondernemer en terugkijkend is dat een periode geweest van voortdurend evolueren. Verruimen in ervaring, rijker worden met kennis en vaardigheden, en vooral groeien als mens.

Je eigenheid, je aanpak, je wezen

Het is de manier hoe wij als mens in onze onderneming staan, die ons onderscheidt van de andere. Niet slechter, niet per se beter, gewoon verschillend.
En naarmate onze ervaringsteller verder tikt, des te meer maakt het ons bewust over wat we nog wel willen en helemaal niet meer. Over wat we nog te doen hebben, en wat we achter ons kunnen laten.
Over wat we voor onze onderneming belangrijk vinden en wat niet langer van tel is.

Het voordeel voor jezelf

En meer nog; hoe we onszelf in het ondernemersveld profileren. Want we zijn niet allemaal haantjes-de-voorste. We lopen niet allemaal te springen om op het podium te staan.
Maar je hebt wel een verhaal neer te zetten in deze wereld. Je hebt een talent, een kwaliteit, een vaardigheid en de wereld moet dit kunnen zien. Je moet ermee naar buiten kunnen komen op jouw manier.


#hallinto #ondernemen #mentor #sparring

Durf te zeggen wat er niet loopt

Ik lanceerde een vraag om anoniem het achterste van je tong te laten zien. Eerlijk en concreet.

Geen zomer zonder schatkist

Kijk om je heen, luister naar wat er is, ontdek en laat je verrassen. Elk hoekje bevat schatten waaruit je kan leren. Voor jezelf als ondernemer en voor je bedrijf. Laat ze niet aan jou voorbij gaan.

Medewerkers kunnen meer dan muntblaadjes plukken

Elk tandwieltje in een organisatie is belangrijk. De manier hoe je dit invult en ermee omgaat als bedrijfsleider, is nog belangrijker.

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x