DAAR DOE JE HET TOCH VOOR!

Deze week werd mij al een paar keer de vraag gesteld waar ik het allemaal voor doe.
Waarom ben ik ondernemer? En waarom net in een business als deze?

Dat is toch duidelijk, denk ik dan? Maar misschien is dat enkel maar duidelijk voor mij, dus ik neem je even mee.

Ondernemer worden doe je omwille van een passie, een vak, een goesting om een verhaal in de wereld te zetten. Iedereen heeft het erover en dat is bij mij niet anders. En toch is er iets dat dit overtreft en dat is mijn missie om elke ondernemer die mijn pad kruist, alle kansen op succes te geven.

Ik kan er zo van onder de voet zijn als mij opvalt bij een ondernemer dat kansen en opportuniteiten onbenut blijven; dat de durf om even in het diepe te springen er niet is. Dan komt er bijna automatisch de drang om te willen helpen.

De "merci" die ik van mijn klanten krijg, is niet altijd omwille van wat ik doe, maar vaak omwille van wat ik hen laat doen. Hoe mijn klant beetje bij beetje groeit in zijn ondernemerschap en dat allemaal dankzij kleine stappen die op termijn mogelijk een grote betekenis krijgen.

Mijn geluk zit in jouw succes

Eerder deze week heb ik een reeks van opleidingen afgerond voor ondernemers uit diverse beroepscategorieën. Ondernemers van verschillende leeftijden en met meer of minder jaren op de ondernemersteller. Om maar te zeggen, diverser kan het niet worden.

Wanneer ik aan zo'n reeks begin, is dat meestal met een afwachtende houding. Administratie ligt van nature niet in de bovenste schuif van de ondernemer en als hij dan intekent op een opleidingstraject, dan zijn de verwachtingen hoog. En dat mag!

Maar waar ik warm voor loop en energie van krijg, is de achilleshiel van menig ondernemer.  En ik ben me daar heel erg van bewust en dus smijt ik mij dat het geen naam heeft, want mijn grootste dankbaarheid zit in wat men ervan opsteekt en vooral ook toepast in zijn/haar bedrijf.

Dus gaan de haartjes op mijn armen rechtstaan van ontroering als een ondernemer mij vertelt hoeveel verschil mijn bijdrage voor hem maakt, dat hij voor het eerst snapt hoe zijn cijfers in mekaar steken en wat zijn boekhouder eigenlijk allemaal bedoelt. Dat het nut van uitgewerkte werkprocessen absoluut een wereld van verschil zou maken voor zijn eigen tijdsbesteding en dat hij er dringend werk moet van maken.

Of de ondernemer die mij euforisch meldt dat ze de audit van de KMO-Portefeuille glansrijk doorstaan heeft dankzij een nieuwe administratieve structuur.

Dat een trainee uit mijn traject voor administratief freelancers op haar homepage een foto zet waarbij een deel van mijn financieel dashboard te zien waar ze nu mee aan de slag gaat. Dat anderen aangeven dat ze zo blij zijn met de inzichten, de duidelijkheid, de opbouw van de opleiding om nadien zelf op de startblokken te kruipen.

Kippenvelmomenten, dat zijn het voor mij. Zo trots als een kip over haar kuikens. 

Ik word dus blij als ik jou en jouw onderneming grootser en sterker zie worden, niet alleen door toenemende sales, maar vooral door een betere interne werking.

Daar doe ik het dus voor en dat wilde ik even kwijt. Want dat is het type ondernemer dat ik ben. 

MIJN TIPS & MUST-DO'S TEGEN DE HECTIEK VAN DE DAG

Over boeken, podcasts, nice-to-haves of gewoon dingen die voor mij het verschil maken.

JOUW VERHAAL IS NOG NIET UITVERTELD

Ook al lijkt je bron opgedroogd. Herbronnen en jezelf heruitvinden. Op zich niets nieuws, maar niet altijd zo eenvoudig.

BABBELEN IS NIET HETZELFDE ALS COMMUNICEREN

Veronderstellingen nekken je keer op keer, en toch blijven we het vaak doen. Ik denk dat, vermoed dat, ga ervan uit dat, ... Te veel aannames zonder echt zeker te zijn. En plots gaat het dan fout.

keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x