MIJN TIPS & MUST-DO'S TEGEN DE HECTIEK VAN DE DAG

De grote verschillen komen vaak uit de kleinste dingen die je jezelf gunt.

Daarom deel ik hier graag wat ik lees en doe. Misschien werkt dit ook voor jou.




BOEK

Morele Ambitie

Auteur: Rutger Bregman
Mijn exemplaar is pas besteld, maar het klinkt veelbelovend.

Omschrijving: Bregman onderzocht een groeiende beweging van pioniers die bij de besten willen horen. Niet voor een stevig salaris, een ronkende titel of een groot kantoor, maar voor een carrière gewijd aan de beste oplossingen voor de grootste problemen.
Met de ambitie om van de wereld een betere plek te maken.
Hiermee hekelt hij de enorme verspilling van tijd en talent.




BOEK

Hersenmist

Auteur: Jill Weber

Omschrijving: 10 manieren om te (over)leven in chaotische tijden. We hebben veel aan ons hoofd en daardoor lukt het ons niet om te focussen. Het ontbreekt ons aan rust in ons hoofd. De constante versnippering door stress wordt brain fogg genoemd. Hersenmist dus.
Dit boek helpt je de dingen te herkennen en voor jezelf te erkennen, én biedt je manieren om ermee om te gaan en er van af te geraken.




BOEK

Collega in hoofd en hart

Auteurs: Marc vande Gucht en Geert Serneels

Omschrijving: Hoe vind je als leidinggevende een evenwicht tussen resultaten en welzijn. Wat is jouw impact op het welzijn van je werknemers? En hoe pak je dit concreet aan op de werkvloer?
Aan de hand van concrete oplossingen en verschillende bedrijfsvoorbeelden zet dit boek aan om de veerkracht op de werkvloer te verhogen.




MUST HAVE

Spijkermat

Mijn versie: Lifegoods

Omschrijving: iedereen kent de spijkerbedden in de Asiatische cultuur, maar niet veel mensen weten dat er een heel toegankelijke en heel betaalbare versie bestaat in de vorm van een spijkermat. In minder dan 20 minuten brengt het jou in een status van rust. Lichamelijk en mentaal.





BOEK

De gouden sleutel naar zakelijke groei

Auteur: Yasmina Fadli

Omschrijving: een boek voor vrouwelijke ondernemers met een expertise in een bepaald domein, maar weinig tot geen ervaring met verkopen. Je kan het gebruiken als leidraad om te navigeren binnen het verkoopsdomein, zonder angst en met zelfvertrouwen. Yasmina geeft je heel concrete aanwijzingen die jouw belemmerende overtuigingen helpen te overwinnen.
Gericht naar vrouwen, maar evenzeer een aanrader voor mannen.




BOEK

Het Contentspel

Auteur: Marthe Van Campenhout

Omschrijving: in de wereld van kleine ondernemers staat het petje van marketeer ook op jouw hoofd. Dit boek is een duwtje in de rug en een persoonlijke gids voor iedereen die met content bezig is en het goed wil doen zonder dat het te veel tijd en energie kost. Maar vooral op een manier die heel nauw aansluit bij de authentieke jou en wat jij in deze wereld neerzet. Marthe maakt het heel behapbaar.




BOEK

Zwijgen is goud

Auteur: Ellen Jansegers

Omschrijving: zowat een derde tot de helft van de wereldbevolking is in bepaalde mate introvert. Dit boek belicht de aspecten van introversie. Wat het betekent, hoe het begrip is ontstaan, wat het met de hersenen doet en welke impact het heeft op relaties, werk en opvoeding. Theoretische inzichten afgewisseld met persoonlijke anecdotes en getuigenissen van bekende mensen (Stijn Baert, Stephanie Coorevits, Sam De Bruyn, Dirk De Wachter.
In mijn persoonlijke zoektocht was dit boek een verademing.




JOUW VERHAAL IS NOG NIET UITVERTELD

Ook al lijkt je bron opgedroogd. Herbronnen en jezelf heruitvinden. Op zich niets nieuws, maar niet altijd zo eenvoudig.

BABBELEN IS NIET HETZELFDE ALS COMMUNICEREN

Veronderstellingen nekken je keer op keer, en toch blijven we het vaak doen. Ik denk dat, vermoed dat, ga ervan uit dat, ... Te veel aannames zonder echt zeker te zijn. En plots gaat het dan fout.

BRENG EENVOUD EN KLAARHEID IN JE ORGANISATIE

Chaos en onduidelijkheid jaagt mensen de kast op. Je bedrijf kan dit missen als kiespijn.

keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x