Hallinto goes solo

15 December 2019

2020 zal er totaal anders uitzien dan alle vorige jaren van Hallinto. Het heeft mij wat tijd gekost om tot het besef te komen dat ik een aantal energievreters achter mij aan sleepte en dat ik daar komaf moest mee maken.

Er zijn dus grote wijzigingen op til.
Hallinto wordt voortaan een soloproject waarin groei niet langer gekoppeld is aan een groeiend team van medewerkers, want ik neem afscheid van werken met personeelsleden.
Maar ik ben dankbaar voor wat ik allemaal heb kunnen leren over het leiden van een team, over alle ervaringen die het me gebracht heeft, over alle kennis die ik erover opgedaan heb. En vooral ook over welke lessen ik voor mezelf heb kunnen trekken.

Al bij al kwam ik tot de slotsom dat het mij beter ligt om zelf rechtstreeks in contact te staan met klanten; dat ik het sterkst ben wanneer ik mijn eigen rugzak van kennis en kunnen kan uitstrooien voor mijn klanten.

Er wijzigt op zich niet zo gek veel aan mijn dienstenpakket. Hallinto staat voor ondersteunende administratie voor kleine ondernemingen die er niet warm voor lopen om het zelf te doen en dat zal morgen niet anders zijn.

Ik begeleid heel vaak ondernemers die hun eigen kennis willen aansterken. Hiervoor blijven de office coaching en de HallintoAcademy waardevolle takken.

En dan is er sinds kort Hallinto-Certified. Een opleidings- en begeleidingstraject dat in januari van start gaat en dat bestemd is voor mensen die graag administratief freelancer willen worden, maar niet weten hoe eraan te beginnen. Een vraag die ik in het verleden meermaals gekregen heb en waar geen tijd voor was omwille van de eigen groei die ik wilde realiseren.
Maar... is er nood aan extra spelers op de markt om het groeiend aantal kleine ondernemingen administratief bij te staan.

De start van iets nieuw, is tegelijk ook afscheid nemen van oud.
Een dikke merci aan heel wat klanten die op de meest begripvolle manier met deze wijziging zijn om gegaan.
Eveneens een dikke merci aan alle huidige en gewezen medewerkers van Hallinto.
Zonder klanten en medewerkers had ik vandaag niet gestaan waar ik sta en dat is iets om te koesteren.

2020, ik ben er helemaal klaar voor!

Mismanagement heeft mij heel wat gekost

Een goede ondernemer zijn is niet hetzelfde als een goede manager en daar heb ik best wel wat lessen uit geleerd die jij jezelf kan besparen.

3 tips voor startende ondernemers

Als jij het net anders wil aanpakken dan je collega's, dan komen deze starterstips je goed van pas.

De impact van groei

Niemand wordt geboren met kennis en skills. Niemand is een geboren leider, maar je kan er wel een worden. Lees hier hoe mijn eigen leerschool bijdraagt.

Gelijk, maar zo verschillend

Wat jou onderscheidt als ondernemer, is meer dan je vak of je vaardigheid. Het gaat om jou als mens en hoe je je profileert. Je eigenheid, je aanpak, je wezen. Gebruik het als een voordeel voor jezelf.

Downsizen als opportuniteit

Het ongemak van geld

Digitaliseren van een klein bedrijf

Vroeg of laat moet je mee met de digitalisering en dat is vaak een uitdagend gegeven voor de ondernemer. Want hoe begin je hieraan en waar kies je voor. Welke struikelblokken kunnen op je pad komen te liggen. Lees hier mijn verhaal over mijn klant.

Het ondernemerschap is als een paar schoenen. Fijn als het goed zit, maar een hel als het knelt.

Eén van de grote voordelen in mijn vakgebied is dat ik voortdurend in de interne keuken van bedrijven zit. Niet van aan de keukentafel, maar echt tot in de moeilijkst bereikbare kast of de onderste lade van de koelkast.

Komt een man bij de dokter

Te vaak worden pleisters geplakt op wonden die te ver zijn, terwijl de oplossing meestal bij de oorzaak te vinden is. Waarom blijft het dan toch zo moeilijk om eerder voor de juiste dan wel de makkelijke aanpak te kiezen.

Digitaliseren? Hoe dan!

Na mijn vorige blog over mijn groot computerscherm kreeg ik de vraag of ik wat meer toelichting kon geven bij het "digitaliseren" want ondernemers worden ermee rond de oren geslagen, maar wat dit inhoudt blijft nogal vaag.

Welkom in mijn administratief Walhalla

Voor zij die denken dat administratie saai is, think again!

Mag ik jouw bedrijfsdoula zijn?

Als je je bedrijf al eens benoemt als je "kindje", heb je dan al het nodige gedaan om de komst ervan voor te bereiden?

Daar doe je het toch voor!

Deze week werd mij al een paar keer de vraag gesteld waar ik het allemaal voor doe.

Als administratie een berg is

Dan moet jij ervoor zorgen dat je beslagen aan je klim begint.

Administratie door de ogen van een ondernemer

Elke ondernemer heeft administratieve struikelblokken. Het hoeft allemaal zo moeilijk niet te zijn, als je maar weet hoe.

Wat heeft de lockdown jou geleerd over je bedrijf?

Heel wat bedrijven zijn zichzelf tegengekomen tijdens de lockdown en niet iedereen is daar goed uitgekomen.

Een goede e-mail maken, hoe doe je dat?

Ontvangers van een e-mail ergeren zich wel eens aan wat ze ontvangen. Hoe schrijf jij je e-mails?

Werken aan de zaak: buig het nadeel om in een voordeel

Dit is niet gelachen voor heel wat ondernemers, maar hoe vul je je tijd nuttig en welke interne actie kan je nu organiseren om er straks weer klaar voor de zijn?

Een nieuwe pagina, een nieuw hoofdstuk

18 November 2019

Ik ben een industriële vaatwasser

Waarmee kan jij je dienst of activiteit vergelijken?

14 July 2019

Bestaat er zoiets als te veel aan communicatie?

We hebben deze week ondervonden wat onvoldoende communicatie teweegbrengt.

24 May 2019

Ontroerd door een tevreden klant

Hoe een ogenschijnlijk kleine bijdrage van onze kant een wereld van verschil kan maken voor onze klant, vandaag en op lange termijn.

HallintoAcademy On Tour in Kampenhout

en strijkt neer bij Chocola-Tuti voor een reeks van boeiende trainingen voor zelfstandigen en ondernemers van Kampenhout en omstreken die hun concullega's een stapje voor willen zijn. Ontdek hieronder onze trainingsessies die een verschil maken voor jouw organisatie en voor jou als ondernemer.

26 March 2019

Waarom omzet niet altijd belangrijk is

Als je omzet op weinig tot niets gebaseerd is en je werkt je krom voor twee keer niets, lopen we ons doel dan niet voorbij? Is het dan geen tijd om eens wat verder te kijken?

21 December 2018

Hoe was 2018 voor jou?

Hoe was 2018 voor jou?

20 July 2018

Geef de boekhouder wat rust

Je bespaart je boekhouder tijd en frustratie als je enkel de nodige stukken voorziet.

14 July 2018

Administratie? Het blijft een karwei...

Blijft jouw administratie te lang liggen omdat de goesting zoek is?

29 June 2018

Yeah!!!! Ik mag btw betalen

Verrast door de btw-afrekening?

7 June 2018

Facturen kwijt?

Het is nog nooit zo'n uitdading geweest om je boekhouding volledig te hebben als vandaag. Niet omdat we meer facturen hebben, maar omdat we ze ontvangen via verschillende kanalen.

15 June 2018

De goeie flow

Wanneer heb je voor het laatst je interne werking onder de loupe genomen? En dan bedoel ik, echt onder het vergrootglas. Wanneer heb je je nog eens de vraag gesteld of alles wel goed op elkaar is afgestemd en of iedereen helemaal goed weet hoe elk individueel proces inhaakt op een ander?

31 May 2018

Factuur on hold, betaling on hold?

Hoe ga je om met facturen waar je niet helemaal akkoord mee bent?

24 May 2018

Hallo, mijn naam is Lily

Mijn naam is Lily en ik heb de taak om te vertellen over onze administratieve ontdekkingen, bekommernissen, succesverhalen, ondervindingen, etc... Kortom, al wat er op ons pad kruist en waarvan we denken dat jij er wat aan hebt.

close

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x