WIE IK BEN

Ik mag mezelf de trotse founder en drijvende kracht achter Hallinto noemen en dat intussen 15 jaar.

Met meer dan 15 jaar ervaring in administratie, HR, finance, quality, en management bij nationale en internationale bedrijven startte ik in 2008 een eigen zaak met een duidelijke missie: professionele administratieve ondersteuning bereikbaar maken voor de kleine KMO.
Intussen is Hallinto een gevestigde waarde bij ondernemingen in de regio Vlaams-Brabant, Kempen en Limburg.

“Hallinto is het Finse woord voor administratie en dat was de basis van de business. Met een passie voor optimalisatie van bedrijfsmanagement help ik ondernemingen naar een betere versie van zichzelf.”

Voor mijn ondernemersverhaal heb ik in verschillende bedrijven gewerkt; steeds in de administratie en organisatie; soms ondersteunend, maar ook leidinggevend.

Een carrière in loondienst

Ik ben gestart bij Simac België, een ICT-bedrijf met vestiging in Heverlee en hoofdzetel in Nederland. Mijn eerste job was receptioniste, maar na een overname waardoor meerdere mensen in eenzelfde functie komen te zitten, kon ik doorschuiven naar de afdeling HR in de rol van HR-assistente. Naast personeelsadministratie was het wagenparkbeheer echt mijn dada.
Een paar jaren later liet ik de kans om kwaliteitsverantwoordelijke te worden niet schieten, want mijn HR-functie bood geen ruimte om door te groeien. In die rol heb ik met trots in 1999 voor Simac het ISO9002-certificaat behaald.

Met die kroon op zak ben ik andere oorden gaan opzoeken.
Het snelgroeiende bedrijf T-Plan was als studiebureau actief in het coördineren van de bouw van glasvezelnetwerken voor de opkomende mobiele telefoonmaatschappijen.
De functie waarvoor ik aangetrokken werd, was project manager, maar die stoel heb ik geen maand bezet. Al snel bleek dat er weinig tot geen structuur en organisatie in het bedrijf aanwezig was en dat iedereen (met de beste bedoelingen) maar wat aan deed. Ik ben beginnen rondvragen en niemand kon enige houvast bieden. Mijn aanbod om structuur te brengen, werd in dank aangenomen, wat mij niet veel later tot leidinggevende over het administratief team promoveerde om als volgt door te stoten tot Operations Manager Brussel met een team van 30 medewerkers. Mijn afdeling verzorgde de vergunningsaanvragen voor het bouwen van glasvezelkabels in het Brussels gewest. We zorgden voor de administratie, de coördinatie met andere nutsmaatschappij en het tekenen van de uitvoerplannen.
Dat was de tijd dat ik op de kaart elk straatje van Brussel blindelings kon terugvinden.

Helaas, het lot van het bedrijf was geen lang leven beschoren. Hoe snel de business rond glasvezelnetwerken ook groeide, zo snel stuikte het kaartenhuisje weer in elkaar.

Op zoek naar een nieuwe job in 2001 kwam ik bij St. Jude Medical terecht. Nooit van gehoord en achteraf bekeken mag je dat als een gunstig teken beschouwen, want de business van SJM was hartkleppen, pacemaker, defibrillators en allerlei hartgerelateerde producten.
Waarmee ik wil zeggen; mocht je het bedrijf kennen, dan is de kans groot dat je iets aan je hart hebt.
Ik solliciteerde er voor de functie van executive assistant. Misschien denk je nu dat ik een stap terugzette nadat ik manager geweest was, maar zo zag ik het niet. Net omdat ik zelf manager geweest was, wist ik op welke manier ik de beste service en ontzorging voor mijn manager kon realiseren.
Mijn nieuwe baas was zelf pas uit Amerika aangesteld om hier het Belgian Coordination Center met verantwoordelijkheid over Europa, Midden-Oosten, Afrika en Canada te leiden. Wij waren een goedgesmeerde tandem.
Dat veranderde toen hij na drie jaar terug naar de US verhuisde en een nieuwe president aangesteld werd. Ik ga er niet over uitweiden, maar laat mij zeggen dat het not-my-cup-of-tea was.

Via een omweg ben ik office manager van een tweede vestiging geworden en die job had alles om er een succes te kunnen van maken, maar als de theorie over de job niet strookt met de praktijk van de job, dan werkt dit voor mij niet.

Ik heb graag dat de dingen vooruit gaan en dat er oog is voor verbetering zodat iedereen en alles er beter van wordt. Als ik daarin tegengehouden wordt, dan is de fun er snel af.

Dat was het moment dat mijn eerste zaadje over Hallinto geplant werd.

Wie ben ik als mens

Da's een speciale, want op het moment dat ik dit neerpen is het 2023. Het afgelopen jaar ben ik heel veel over mezelf te weten gekomen. Geen duistere geheimen of ondeugende kronkels, maar eerlijke en comfortabele inzichten over hoe ik als mens in mekaar zit.

Vóór die periode zou ik mezelf omschreven hebben als doorzetter, eerlijk, 200%, outgoing, goedlachs, temperamentvol. En vooral met het glas altijd halfvol. 

Tot dan ergens in het voorjaar van 2022 er vanuit verschillende hoeken dingen mijn pad kruisten waarvan ik dacht,
Hé, dat heb ik ook!
Of amai, ik doe dat ook.
Of, nee, daar word ik ook niet vrolijk van.
Ah ja, dat overkomt mij ook.

Plots vielen mijn honderden losse puzzelstukjes op hun plaats: ik ben introvert. 

En nee, dat is geen kwaal of een ziekte, da's ook helemaal niet erg, maar het was wel een verrassing.
Want iedereen, mezelf incluis, heeft mij altijd als heel extravert gepercipieerd. Maar zoals ik al zei, al mijn puzzelstukken zijn één na één verklaarbaar, waar ik er voordien niet altijd antwoorden voor had.

Het positieve van dit inzicht is dat ik vandaag nog meer mezelf ben dan ooit.

#eerlijk - ik durf te zeggen waar het op staat (en probeer dat op een diplomatische manier te doen. Lukt niet altijd...)

#voorzichtig - ik neem geen overhaaste beslissingen; hoewel het soms zo lijkt. Elke beslissing heeft een eigen scenario dat tot in de details in mijn hoofd heeft vorm gekregen.

#inhoud - ik ben niet zo goed in smalltalk, maar voor een boeiend gesprek heb je mijn volledige aandacht

#onafhankelijk - ik heb er nood aan om tijd en ruimte voor mezelf te creëren. Niets doen is voor mij gelijk aan opladen.

#schrijven - de woorden komen makkelijker als ik ze kan schrijven. Maar mispak je niet, want ik ben tegelijk vrij mondig

#inlevingsvermogen - ik heb veel verbeelding en ben erg visueel ingesteld waardoor ik me makkelijk dingen kan voorstellen die er nog niet zijn. Dit helpt om situaties in te schatten en creatieve oplossingen te bedenken.

#focus - ik heb een hoog concentratievermogen en verlies de tijd eens ik helemaal in focus ben.

#analytisch denken - ik ben sterk in organiseren en plannen, en.haal met plezier jouw kluwen uit elkaar, maak er hapklare brokken van en hervorm ze tot begrijpbare oplossingen

#vasthoudend: ik kan me enorm vastbijten in iets om tot een doel te komen.

Ik haal energie uit nadenken en loop helemaal warm voor één op één gesprekken.
Zet je mij in een groep dan ben ik in eerste instantie een luisteraar.
Ik kan in een deuk gaan voor absurde humor. Om het met een quote van iemand anders te zeggen: ik kom uit Ironië; dat ligt aan de Sarcastische kust.


De volgende jaren

Mijn zelfkennis heeft mij geen windeieren gelegd, want ik heb keuzes gemaakt voor de toekomst.

Een beetje meer privétijd en een beetje minder professionele tijd. Na 35 jaar mag het wat rustiger worden, maar stoppen is nog niet aan de orde. Meer balans in alles.

Mijn activiteit zal verder toespitsen op begeleidingstrajecten en consultancy voor ondernemers en liefst van al voor mijn ideale klanten. Verschillende vormen van 1-op-1 begeleiden zal de hoofdtoon zijn.

Hierdoor vallen er ook zaken uit de mand zoals groepsworkshops, administratieve ondersteuning, en de opleiding voor freelancers.

Less is more, toch?

WIE IK BEN
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x