WELKOM IN MIJN ADMINISTRATIEF WALHALLA

Voor zij die denken dat administratie saai is, think again!

Niet als het van mij afhangt, en al zeker niet in mijn kantoor!

Mijn stek bevindt zich in een bedrijvencentrum en hoewel het niet echt mega is qua oppervlakte, het heeft hier al naam gemaakt. Sommige collega-ondernemers benoemen het als "het leukste kantoor" in het gebouw. 

Heel waarschijnlijk heeft mijn sofa er veel mee te maken, want dit is één van de blikvangers als je binnenkomt. En hoewel hij voor mij bedoeld was om op de middag af en toe een dutje te doen, ik zit er zelf niet zo vaak op. Mijn bezoekers vinden het geweldig. Het geeft hen een instant gevoel van thuiskomen waardoor ze met alle gemak de grootste plannen en toekomstvisies in geuren en kleuren vertellen. Planten vind je hier ook in overvloed; gelijk in welke richting je kijkt. Het staat hier vol met zuurstofgevende planten en geloof het of niet, maar dat voel voel ik letterlijk aan de lucht als ik 's ochtends mijn kantoordeur open. Heerlijk!
En hoewel ik thuis niet echt gekend sta voor mijn groene vingers, op kantoor doe ik toch extra mijn best om ze in leven te houden.

Ik heb het niet voor veel licht en al zeker niet voor het type verlichting  waarmee de ruimte clinisch aanvoelt. De enige verlichting die ik aansteek (zomer of winter) zijn kleine sfeerlampen. Geen neonlichten of witte LED-lampen boven mijn hoofd.  Meestal is zelfs de zonnewering vrij laag naar beneden waardoor het een soort van gezellige koelte krijgt. (Dit klinkt een beetje tegenstrijdig, dus mocht ik er een betere omschrijving voor vinden, dan pas ik het hier wel aan. Zoniet, dan is het dit wat je leest.)

Al die gezelligheid valt in het niet bij mijn werktool.
Want OMG, I love my screen!!!
Mijn hele bureau wordt erdoor ingepalmd en het maakt indruk dat het geen naam heeft. Toen ik het pas had, vroeg mijn dochter of ik de luchthaven overgenomen had. LOL
Maar nee, hoor, als administratieve kan je niet zonder degelijk werkmateriaal. Dat is voor andere vakgebieden zo en dat is voor mij niet anders. Ook in administratie is het volledig oké om om een comfortabele manier te mogen werken.

Dit grote computerscherm kan je als luxe beschouwen, voor mij is het puur comfort om snel en efficiënt te zijn. En dat maakt dat efficiëntie in dit kantoor geen loos woord is.
Digitaal werken wordt hierdoor geen opdracht, maar een vanzelfsprekendheid, want beeldbeperking houdt mij niet tegen.

Als jij nog altijd liever mappen met papier openslaat omdat je dan meer tegelijk kan zien, dan ligt het misschien aan de beperking van je beeldscherm. En dan snap ik volkomen, want je zal mij ook niet gauw aan mijn laptop zien werken. Te klein, te weinig, te beperkt en daardoor dan rap gefrustreerd door inefficiëntie.


What's yours?

Wat is jouw sublieme werktool die jouw professioneel leven zoveel makkelijker maakt?
Wat is de tool die jij niet meer kan missen in jouw job?

Laat het mij weten!!

MIJN TIPS & MUST-DO'S TEGEN DE HECTIEK VAN DE DAG

Over boeken, podcasts, nice-to-haves of gewoon dingen die voor mij het verschil maken.

JOUW VERHAAL IS NOG NIET UITVERTELD

Ook al lijkt je bron opgedroogd. Herbronnen en jezelf heruitvinden. Op zich niets nieuws, maar niet altijd zo eenvoudig.

BABBELEN IS NIET HETZELFDE ALS COMMUNICEREN

Veronderstellingen nekken je keer op keer, en toch blijven we het vaak doen. Ik denk dat, vermoed dat, ga ervan uit dat, ... Te veel aannames zonder echt zeker te zijn. En plots gaat het dan fout.

keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x