Mag ik jouw bedrijfsdoula zijn?

Mag ik jouw bedrijfsdoula zijn?

Mag ik jouw bedrijfsdoula zijn?

Het is de week van de doula. Je weet wel, een persoon die zich ontfermt over de zwangere vrouw en haar ondersteunt bij de bevalling.
Iemand die helpt en bijstaat, en de zwangere vrouw helemaal voorbereidt op de komst van het kindje.

Zalig, toch? Het allemaal kunnen overlaten aan iemand zodat jij je volledig kan wijden aan de bevalling en niets meer of minder dan dat?

Als je deze gedachtengang doortrekt naar je bedrijf en je gaat in gedachten even terug naar de beginperiode; in welke mate was het bovenstaande dan op jouw bedrijf van toepassing?

Had jij het voordeel dat het ondernemerschap geen geheimen voor je kende? Was je met alles mee en heel goed voorbereid?
Of ben je toch een paar keer met je neus tegen de muur gelopen? Was het naderhand bekeken allemaal toch niet zo vanzelfsprekend als eerst gedacht?

En in welke mate ben je op een aantal vlakken lang brandjes blijven blussen omdat je er niet toe kwam om de dingen grondig en vooral tijdig aan te pakken?

Vlekkeloos van start gaan, is slechts weinigen gegeven. We hebben trouwens allemaal recht op onze fouten en vergissingen. We hebben allemaal het recht om een paar keer onderuit te gaan.

Maar mocht je vandaag herbeginnen, wetende wat je vandaag weet, zou je het dan fijn vinden om meer voorbereid geweest te zijn in of met:

  • je interne structuur zodat je kantoor en de computer niet zo'n chaos was geweest waar je continue op zoek moest naar alles en nog wat?
  • systemen die je professioneel leven een stuk makkelijker zouden gemaakt hebben?
  • betere werkmethodieken zodat je niet het gevoel had dat je telkens van nul moest herbeginnen?
  • een financieel plan zodat je had kunnen weten in welke richting te sturen?
  • verder dan vandaag denken zodat je je een beeld had kunnen vormen hoe de toekomst er mogelijk kon uitzien?

Als je nu terugkijkt naar die eerste maanden, zou je dan wat geïnvesteerd hebben in jezelf, wetende dat dat zo terugverdiend zou zijn?

In dat geval had ik je graag wegwijs gemaakt en had ik graag jouw bedrijfsdoula geweest.
Maar niets is verloren, want als er vandaag nog struikelblokken op je pad liggen, dan kan je die nog altijd aanpakken. Het is nooit te laat.


keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x